DANTŲ GYDYMAS

Dantų gydymas

PROFESIONALI BURNOS HIGIENA
1. Profesionali burnos higiena – tai procedūra, kurios metu specialių įrankių pagalba pašalinamos mineralizuotos ir nemineralizuotos dantų apnašos. Procedūros metu ultragarsiniu skaleriu ir rankiniais instrumentais nuvalomas susikaupęs kietasis apnašas (dantų akmenys), minkštam apnašui pašalinti naudojami CAVO „ProphyPearls“ valymo milteliai. Po procedūros dantys nupoliruojami specialia pasta, parenkamos reikalingos individualios burnos higienos priemonės, pacientai mokomi asmens burnos higienos. Įprastai profesionali burnos higiena rekomenduojama kas šešis mėnesius, tačiau lankymosi pas burnos higienistą dažnis priklauso nuo paciento individualios burnos būklės, konkrementų kaupimosi intensyvumo, apnašų susidarymo. Reguliarios burnos higienos procedūros pas burnos higienistą padeda išvengti burnos ertmės ligų, dantenų uždegimo, leidžia anksti pastebėti prasidėjusį ėduonį.
TERAPINIS GYDYMAS
2. Dantų plombavimas – tai procedūra, kurios metu pašalinami dantų ėduonies (karieso) pažeisti audiniai. Išvalius kariozinius audinius, ertmė atstatoma restauracinėmis medžiagomis (plombomis). Laiku atliktas terapinis gydymas padeda išvengti sudėtingesnių procedūrų, tokių kaip endodontinis (dantų šaknų kanalų) gydymas.
DANTŲ ŠAKNŲ KANALŲ GYDYMAS MIKROSKOPU
3. Dantų šaknų kanalų gydymas (dar kitaip vadinamas endodontiniu gydymu) – tai procedūra, kurios metu gydomi gilūs dantų pažeidimai, dėl kurių bakterijos pasiekia pulpą (kraujagyslių, nervų ir limfagyslių raizginį, esantį danties viduje po emaliu ir dentinu). Mūsų klinikoje endodontinis gydymas atliekamas naudojant mikroskopą, kuris dėl savo didinimo ir gero apšvietimo leidžia gydytojui pastebėti plika akimi nematomus pakitimus t.y. skilimus ar įtrūkimus. Mikroskopas padeda lokalizuoti ypač siaurus kanalus, rasti kanalų išsišakojimus ir atlikti kitas didelio tikslumo reikalaujančias procedūras. Kokybiškas endodontinis gydymas ne tik pašalina danties skausmą, bet ir leidžia išsaugoti nuosavą dantį.
DANTŲ ŠALINIMAS
4. Dantų šalinimas – tai procedūra, kurios metu specialiais instrumentais vietinėje nejautroje pašalinamas neberestauruojamas dantis. Kartais dantis reikia šalinti prieš koreguojant sąkandį, protiniai dantys šalinami jeigu auga netaisyklingai, stumia gretimus dantis dygdami arba sukelia kitų papildomų problemų.
DANTŲ IMPLANTACIJA
5. Dantų implantacijos procedūra – tai pažangiausias būdas atstatyti trūkstamus dantis. Jos metu į žandikaulį įsukamas „varžtelis“, kuris tarsi atstoja danties šaknį. Implantui prigijus ant jo yra tvirtinamas vainikėlis, kuris visapusiškai atkuria estetinę ir kramtymo funkciją. Dantų implantais atkuriamas įvairus trūkstamų dantų kiekis – nuo vieno iki viso žandikaulio lanko.
DANTŲ PROTEZAVIMAS
6. Dantų protezavimas – tai procedūra, kurios metu yra atkuriami nudilę, smarkiai pažeisti ėduonies dantys, kai nuosavo danties atstatyti plombinėmis medžiagomis nebeužtenka. Dantų protezavimas dažnu atveju reikalingas po endodontinio gydymo, kadangi dantys
sugydytais kanalais yra linkę skilti, lūžti. Dantų protezavimas taip pat atstato prarastus dantis, taip susigrąžinant visavertę kramtymo funkciją ir atkuriant estetinį vaizdą.

Scroll to Top